Sinoć sam bio kod ljubavnika, koji je bio moja ljubav iz mladosti

Sinoć sam bio kod ljubavnika, koji je bio moja ljubav iz mladosti. Imam 44 godine i već dvije se redovno nalazimo. Svakog četvrtka dok moj muž misli da ide na fitnes, a ja ležim u hotelskoj sobi sa drugima.

Čak sam ga uspio nagovoriti da on svake četvrtke pripreme i kuha večeru, a prije nego odem na “fitnes” naredim mu šta želim da me čeka na stolu kada se vratim.Osjećam se kao kraljica.

Svaki put me ljubavnik vrati svojim autom i izađem 3-4 bloka prije moje zgrade, ali sinoć kada sam se vratio i dok sam izašao iz automobila vidio me je njegov rođeni brat koji je šetao psa.

Evo od sinoć sam u panici i svaki zvuk telefona me presječe, pomislim da zovem brata da mu kaže za mene.

Ne znam zašto mi je Bog učinio ovo i zašto mi ne dozvoljava da barem malo uživam u životu, a baš mi je barem taj četvrtak bio dan kada sam zaboravljala na sve brige i probleme.

BONUS

Nekadašnja voditeljica čuvene emisije “Ljubav i moda” Ruška Jakić, jedno je od najpoznatijih lica u historiji domaće televizije, a na svakoga ko ju je ikada vidio ostavila je utisak efektnim make-up izdanjem.

Ruška je u svakom trenutku dotjerana i pažljivo našminkana, a nije poznato da se ikada pojavila u javnosti bez imalo šminke, zbog čega je njena fotografija koja se pojavila na interentu privukla veliku količinu pažnje korisnika širom Balkana.

Voditeljica je fotografisana prilikom tretmana lica, a pretpostavljamo da je i ovog jutra sebi poručila,s ada već čuvenu krilaticu “Dobro jutro, lutko”.

Voditeljka je očigledno proteklih godina ulagala u njegu kože lica, pa izgleda vrlo svježe, negovano i zasigurno nekoliko decenija mlađe.

– Nekada su ovim gradom šetale žene za kojima su muškarci stvarno gubili glavu. Danas više ne znaš od silikona, ja kažem danas svi imaju višak silikona, a manjak pameti, i to je njihova ulaznica. Nikada ne bih željela da izgubim svoj identitet. Ne mogu da vjerujem da neko do te mjere može da promijeni lični opis – rekla je Ruška jednom prilikom.

BONUS: 👇🏻 🤩 🤩 👇🏻

Sport zadovoljava primarnu djetetovu potrebu za kretanjem, koje je važno za njegov opći razvoj, uključujući razvoj spoznaje i rano učenje

Djeca od najranije dobi spontano pokazuju zanimanje za kretanje, a mnoga oponašanjem aktivnosti koje su vidjela na igralištu, u parku, dječjem vrtiću, školi ili na televiziji pokazuju i izravan interes za sportske aktivnosti. Dobro je podržavati ih jer mogu višestruko profitirati od sporta: unaprijediti motoričke sposobnosti, usvojiti osnovne oblike kretanja ili barem steći nove prijatelje.

Za izgrađivanje slike o djetetu, valja imati u vidu da predškolsko dijete ima određene osnovne potrebe te da se može utjecati na razvoj nekih njegovih osobina i sposobnosti:

osnovne tjelesne potrebe – za zrakom, hranom, kretanjem, igrom, boravkom u prirodi i dr.;
morfološki status djeteta – njegovanje mišićnih reakcija potrebnih za održavanje stava tijela i ravnoteže;
taktilna i mišićno-zglobna osjetljivost, te nervno-mišićna osjetljivost;
usavršavanje prirodnih oblika kretanja: puzanje, hodanje, trčanje, skakanje, provlačenje, penjanje, guranje, vučenje, potiskivanje, bacanje, hvatanje, dizanje, nošenje, kotrljanje i kolutanje;
povećanje otpornosti organizma na nepovoljne utjecaje i okoline dr.

Što je zanimljivo djetetu u pokretu
Djecu najviše privlači činjenica da je bitna ideja sporta zapravo IGRA. U djetinjstvu se dijete treba igrati jer je to njegova prirodna aktivnost, odnosno prevladavajući oblik aktivnosti u predškolskoj i ranoj školskoj dobi. Kao igra, sport istodobno i motivira, potiče i održava interes djeteta početkom i tijekom aktivnosti, te olakšava proces stjecanja novih spoznaja, vještina i navika. I situacije tijekom sportskih natjecanja po mnogim obilježjima imaju karakteristike igre. Igra ujedno može biti pokazatelj djetetovih problema: nesigurnosti, agresivna ponašanja, nervoze, neprihvaćenosti, teškoća vezanih uz voditelje i vođene.

Zadovoljavanje potreba kroz motoričke aktivnosti
Bavljenje sportom zadovoljava primarnu djetetovu potrebu za kretanjem. Kretanje je iznimno važno za djetetov cjelokupan razvoj, uključujući razvoj spoznaje i rano učenje. Uz to, omogućuje mu da se pojača opća razina aktivacije svih fizioloških funkcija i resursa organizma, te se na taj način pospješuje i njegovo funkcioniranje, uz izmjenu tvari i bržu eliminaciju onih štetnih iz organizma (disanjem, ubrzanjem metabolizma, itd.). Najmlađa djeca imaju jako veliku potrebu za kretanjem, jer upravo tako upoznaju svijet koji ih okružuje, razvijaju osjetila, uče i stječu kontrolu nad vlastitim tijelom. I što je najvažnije, sport omogućava i ostvarenje viših razina potreba. U sportu dijete stječe samopouzdanje i osjeća se sigurnije, upoznaje druge ljude i djecu, te se zbližava s njima, potvrđuje svoje sposobnosti, postiže društveno priznanje itd. Dakle, zadovoljava motive sigurnosti, ljubavi, poštovanja, pa čak i samoostvarivanja.

Već su u četvrtoj godini djetetova života zadovoljeni neki preduvjeti za bavljenje jednostavnijim sportovima. Djeca počinju razumijevati pravila igre i donekle su sposobna poštivati ih. Postaju sposobna za međusobnu suradnju, ali i natjecanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*