ZLOČIN ZA KOJI NIKADA NEĆE ODGOVARIT OSUMNJIČENI MILOMIR SAVIČEVIĆ: “Ovo je satelitski snimak nogometnog igrališta u Novoj Kasabi, svi su kasnije smaknuti…”


Ne stišavaju se reakcije na vijest da predsjednik BORS-a, general Vojske Republike Srpske i osumnjičenik za genocid Milomir Savčić nije pronađen na adresi nakon što mu je izrečena mjera pritvora.

Povodom svega oglasio se direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić iznoseći nove dokaze.

“Ovo je satelitski snimak nogometnog igrališta u Novoj Kasabi 13. jula 1995. Četvrtasta mrlja su hiljade zatočenika koji su bili pod kontrolom 65. zaštitnog puka. Svi su kasnije smaknuti. Zapovjednik puka je bio Milomir Savčić. Prilično je pouzdano da nikad neće odgovarati”, poručio je Suljagić uz snimak iz zraka.

 

Image

 

Podsjetimo, nakon što mu je određen pritvor, Sudska policija nije pronašla Milomira Savčića na kućnoj adresi, a njegov advokat ne zna gdje se nalazi njegov štićenik.

Milomir Savčić nije pronađen na kućnoj adresi, a pripadnici Sudske policije Bosne i Hercegovine dobili su u ponedjeljak popodne naredbu da ga dovedu u pritvorsku jedinicu, ali predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske, kojem se sudi za genocid u Srebrenici, nisu pronašli na adresi na kojoj je prijavljen.

(SB)