ZLATAN BEGIĆ: „Odlučnije i neugodnije protiv domaćih političkih diletanata, Schmidta i drugih zagovornika aparthejd rasističke politike iz međunarodne zajednice…“


To, međutim, neće biti slučaj ovaj put! Borba ide dalje, poručio je Begić.

Zlatan Begić, univerzitetski profesor i državni parlamentarac DF-a, reagirao je na brojne ustupke koje su lideri trojke dali SNSD-u tokom pregovora na državnoj razini.

-Biće mnogo teško ispraviti sve što slijedi, ali to samo znači da ćemo morati biti još uporniji i još neugodniji u odbrani državnih interesa, demokratije i vladavine prava, prema svakome ko ih ugrožava – od domaćih političkih diletanata do nosilaca velikodržavnih politika, Schmidta i drugih zagovornika aparthejd rasističke politike iz međunarodne zajednice. Na pravnom, političkom i svakom drugom polju, bez kompromisa i tvrdo, istina sada već pod veoma otežanim okolnostima – zbog kojih moramo biti još odlučniji.

Ipak, sjetimo se u ovim momentima da je ovo omogućeno glasovima BH građana, iako smo upozoravali vrlo jasno na podvalu i čitav taj diletantizam. Nažalost, nedopustivo veliki broj ljudi je između ozbiljne politike i ozbiljnih ljudi, na jednoj strani, i realitija, na drugoj strani – izabrao reality show.