ZLATAN BEGIĆ: „Genocidna je! Priznati to treba sebi i drugima, odbaciti sa gnušanjem jer nema nikakvog napretka u zločinu, genocidu, na otetom i prokletom…“


“Treba samo pogledati komšijske prazne kuće i zarasle njive, prisjetiti se punih logora…”, poručio je Begić.

Zlatan Begić, državni parlamentarac iz Demokratske fronte, oglasio se nakon novog Dodikovog igrokaza i početka proslave neustavnog Dana Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

-Srpski narod, radi svog dobra i dobra svih ljudi na ovim prostorima, radi budućnosti generacija koje dolaze, mira i prosperiteta mora pronaći snagu i pokazati volju da odbaci sve zločince, zločinačke tvorevine i politike koje od njega kreiraju puki objekat kao alibi za zločine, prošle – a moguće i buduće (imajući u vidu aktuelne nacionalističke politike u entitetu RS).

Treba samo pogledati komšijske prazne kuće i zarasle njive, prisjetiti se punih logora i jama i zapitati se – da li sam to ja, da li je to moje čojstvo i da li to treba da bude moje naslijeđe?

Priznati to treba sebi i drugima, odbaciti sa gnušanjem jer nema nikakvog napretka (a ni Boga!) u zločinu, genocidu, na otetom i prokletom.

I da budućnost na Balkanu konačno počne.

Genocidna je, zaključio je Begić.