ŽENA POJELA PICU, SLJEDEĆI DAN UMRLA U MUKAMA: Užas u Italiji: Njenom mužu se bore za život, a evo koji sastojak je BIO KOBAN
Jedna Italijanka umrla je nakon što joj je pozlilo poslije večere u restoranu. Prema prvim informacijama, žena je pojela picu koja je navodno sadržala kontaminirani čili sos, navodi se u izvještajima.

Par je večerao u gradu na jugu Italije u subotu uvečer i vratio se kući bez ikakvih problema.

Ali sljedećeg jutra im je pozlilo i nastavili su da se osjećaju loše sve do juče, kada su primljeni u bolnicu zbog grčeva. Džerardina Korsano (46) umrla je od mogućeg trovanja hranom botulinom – bakterijom koja proizvodi opasne toksine, koja je najverovatnije pronađena u začinu od čilija koji se koristio za njenu picu u restoranu, prenosi Korijere dela sera.

Njen suprug, 52-godišnji poljoprivredni preduzetnik Anđelo Menino, hospitalizovan je i nalazi se u teškom stanju, nakon što je isti sos korišćen i za njegovu picu, piše italijanski dnevni list. Lekari kažu da bi mogao da preživi. Tužilaštvo u Beneventu otvorilo je istragu o smrti žene i u narednih nekoliko dana biće obavljena obdukcija tijela.

Policija koja vrši uviđaj pronašla je i začin ljute papričice, koji će biti podvrgnut analizi, a biće saslušani i neki svjedoci.

Kurir.rs/Dejli mejl