ZELENE BERETKE POZVALE SARAJEVSKE PRIVREDNIKE DA OTPUSTE RADNIKE IZ RS-a: Srbima ne pada na pamet da zaposle Bošnjaka na Palama


Oni tvrdoglavi će biti kažnjeni jer ćemo ih javno staviti na crnu listu i pozvati građane da ne troše novac kod njih. Pa u MUP-u KS uveliko rade Srbi sa Pala, čak u rukovodstvu, koji masovno kažnjavaju Bošnjake, iako im oni daju plate zahvaljujući podaničkoj vlasti u Sarajevu. Ista je situacija u općini Centar, na Ilidži, kantonalnom Sudu i Tužilaštvu, a o hiljadama Srba u državnim ustanovama da ne govorimo

Udruženje boraca “Zelene Beretke” izrazili su najdublju osudu društvenog i političkog djelovanja Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i bh. entiteta RS ali i postavljanjaju table na kojoj stoji dobrodošlica u Istočno Sarajevo, “grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”.

“Radi sve složenije situacije sa srpskom stranom i radi javne promjene historije i lažnih optužbi od strane srpskih zločinaca tražimo od svih privatnika koji posluju u Kantonu Sarajevo da odmah daju otkaz svim uposlenici iz Rs odnosno Istočnog Sarajeva!

Oni tvrdoglavi će biti kažnjeni jer ćemo ih javno staviti na crnu listu i pozvati građane da ne troše novac kod njih.” – izjavili su ispred Zelenih Beretki.

Kako ističu posebno su zahvalni na reakciji njihovog pripadnika Zukana Helena koji se jedini suprostavio Miloradu Dodiku.

“Vi koji pišete o ratnom putu Zukana Heleza trebate znati da je on naš pripadnik koji je pristupio još 1991. u vrijeme organiziranja otpora – objasnili su iz Zelenih beretki.