ZASTUPNICA SDA ODGOVORILA NA UVREDE: “Neće pobijeti primitivizam ‘muškarčine’ Konakovića, nema odustajanja…”


Njenu objavu prenosimo u cijelosti

Jasmina Biščević Tokić, zastupnica Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo, oglasila se nakon uvreda koje joj je uputio Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a.

Sramotna reakcija jednog predsjednika stranke koji je imao već takvih izjava i nije mu prvi put da vrijeđa porodice, ističe Biščević Tokić.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

Nakon 3 godine vrijeđanja i napada, kako na mene lično, tako i na moju porodicu, došlo je vrijeme i za najprimitivniji oblik seksizma i šovinizma u Skupštini KS i to od strane predsjednika stranke naroda i pravde, popraćen veoma ružnim smijehom nekih “muškarčina” iz vladajuće većine u Skupštini KS.

Sramotna reakcija jednog predsjednika stranke koji je imao već takvih izjava i nije mu prvi put da vrijeđa porodice.

Prijeteći, omalovažavajući mene kao ženu na ovakav način pokazuje o njemu samom.

Hvala kolegi Zahiragiću na adekvatnoj reakciji, ali i mnogim kolegama i kolegicama koji su me nakon ovoga lično nazvali.

Ukoliko je ovo cijena, mala je, da konačno građani Kantona Sarajevo vide ko je ko. Ako u Skupštini KS kažete nešto sto smeta ovoj skupštinskoj većini budete vrijeđani, ponižavani i još svemu tome diskriminiraju vas kao ženu.

Malo su me emocije savladale na današnjoj sjednici, ali neka to ne bude motiv ovim “muškarčinama”da pomisle da ću odustati i da će njihov primitivizam pobijediti.

Šta više, ovo mi je samo motiv više da se borim za društvo u kojem primitivci neće biti na poziciji moći!

Nastavit cu i dalje raditi kao i do sada i ukazivati na sve nepravilnosti u radu Vlade KS ma koliko to bolilo i smetalo pojedinim zastupnicima.