ZASTUPNICA DF-a ALMA KRATINA U NEVJERICI: “Trojka zbog HDZ-a odbija 5 hiljada puta profesionalnijeg kandidata od Vukoje!”


“Nema veze što kandidatkinja Sanela Gorušanović Butigan koju komisija, gle čuda, ocjeni lošije od prvorangiranog Vukoje mada je omjer riješenih sudskih predmeta i presuda 0 : 5000 u korist kandidatkinje.”

Alma Kratina, zastupnica Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta entiteta FBiH apelirala je na svoje kolege da dobro razmisle koga će izabrati u Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njenu objavu na Facebooku prenosimo u cjelosti:

“Za 25. juli zakazana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i po svemu sudeći nastavka radnji, od strane ‘trojke i satelita’, na udovoljavaju zahtjevima HDZ-a i imenovanju Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.

I dok ide ‘traka bjesomučne nakane’, da sve što je potpuno suludo proglase normalnim, kao što je rehabilitacija ratnih zločinaca od strane imenovanih dužnosnica u vladi i rukovodstvu Federacije, jasnih primjera zloupotrebe položaja, skandaloznih ponašanja ministara, blage i nikakve reakcije na rušenje Ustava zemlje iz Rs, visokoj dužnosnici NS-a su problem naše kolege Mahir Mešalić i Dennis Gratz pa ih treba bjesomučno izvrijeđati u medijskom prostoru, što više omalovažiti jer ti i takvi su za NS očigledno krivci i prijetnja za sigurnost zemlje i njenu budućnost.

Zato treba po ko zna koji put pokazati svoje oratorske sposobnosti i ‘oplesti po ljudima na pravoj adresi!’

Aferim, i ako je od NS-a previše je.

Imena ne treba ni pominjati, jer i negativna reklama je reklama, a uloge su odavno poznate za sve one koji žele vidjeti.

Za razliku od tih i takvih, sijača uvreda po krivim adresama i to na personalnoj osnovi, mi adrese nismo niti ćemo pogriješiti, a i takvima ćemo pružiti šansu za zajedničku borbu bude li im cilj suverenitet i teritorijalni integritet ove zemlje i ista prava za svakog građanina bez obzira na njegove identitete iz kojeg god dijela Bosne i Hercegovine dolazili, što sada nažalost zasigurno nije slučaj.

Primjer za to su krive adrese za kritike koje svjedoče tome da su visoko pozicioniranim zvaničnicima trojke, snishodljivo ponašanje prema HDZ-u, SNSD-u, kao i ciljevi na žalost i dalje isti, pogubni za ovu zemlju”, napisala je Kratina.