Zašto paraobavještajni mediji daju toliki značaj Dritanovoj posjeti BiH


Odgovor je vrlo jednostavan. Dritan Abazović i njegova URA gube glasove u Crnoj Gori. Glasove na koje oni računaju i sa kojim su postali značajan faktor u nama susjednoj zemlji, Abazović i njegovo društvo dobijali su, uglavnom, od nacionalnih manjina – Albanaca i Bošnjaka!
Nakon što je Abazović prepoznat kao srpski politčar, glasači URA su izgubili povjerenje u njega i njegovu organizaciju i na proteklim općinskim izborima zabilježen je ozbiljan pad ionako male organizacije.
Nema sumnje da je dolazak u Sarajevo i Srebrenicu bio besramni politički potez kojim se na komemoraciji u Potočarima želi napraviti PR za slijedeće izbore i ponovo se približiti bošnjačkom glasačkom tijelu u Crnoj Gori. Zato su paraobavještajni mediji u funkciji velikosrpske politike, prije svih poput N1, čak direktno prenosili cijelu njegovu press konferenciju! Abazoviću je dat ogroman publicitet, a u svemu su sudjelovali i SBB kadrovi poput dekana FPN Turčala i drugih koji su na svaki način pokušali dati značaj Abazoviću. U to ne treba računati glupake poput Semira Efendića koji su se uz Abazovića željeli ogrebati za malo publiciteta.
Sve u svemu, gužva oko Abazovićeve posjete BiH napravljena je samo i isključivo radi njegove promocije kod bošnjačkih glasača u CG! Ništa Abazović značajno nije ni uradio ni rekao, da bi imao toliki publicitet. Očigledno, paraobavještajni mediji i mreže kojim je BiH premrežena, uspjeli su trojanskog konja Srbije predstaviti kao miroljubivog političara! On je, vrlo lukavo, bh javnost napumpao pričom kako se ne zalaže za odnose sa Srbijom drugačije nego sa BiH i drugim zemljama regiona, drugim riječima da se ne zalaže za Srbiju kao “maticu“ Crne Gore, sakrivajući da jedino Srbija ima teritorijalne i svake druge apetite prema Crnoj Gori! Crnogorci su Abazovićevu priču odavno prepoznali, jer je jasno da “jednaki“ odnosi sa Srbijom kao i sa drugim zemljama u regionu, u kojima se praktično žele ukloniti granice sa Srbijom, znače aneksiju Crne Gore od strane Srbije!

Zato je u cijeloj ujdurmi sa Abazovićem jedino ispravno reagirao Emir Suljagić! On je jasno rekao da Abazović neće govoriti u Potočarima! Brutalno uvredljiv je bio odgovor Abazovića, zbog kojeg mu je trebalo zabraniti da dolazi na komemoraciju! On je rekao: ja i ne insistiram da govorim na komemoraciji! Kao da on ima pravo insistirati da govori i kao da je to pravo njemu neko dao!  Ekran.ba