Zanima vas hoće li vam veza potrajati? Isprobajte ovaj test s ptičicom i saznajte odgovor
Većina ljudi ne ulazi u veze misleći da neće potrajati, ali postoje tvrdnje da funkcioniše da se utvrdi hoće li par ostati zajedno ili ne – pomoću ptica.a sve se svodi na ptice. Abraham Pajper objavio je na svom Instagramu da ipak postoji način da vaša veza potraje, prenosi Mirror.

“Godine 1990. psiholog Džon Gotman od laboratorije je napravio prostoriju s udobnim krevetom i ukusnim doručkom i doveo je parove kako bi posmatrao kako komuniciraju’, objasnio je.

“Nekako mi se ovo čini kao vrlo prijatan, ali i vrlo jeziv eksperiment u isto vrijeme”, našalio se Abraham. Zatim je objasnio kako je istraživanje funkcionisalo: ‘Tokom svog istraživanja pronašao je jednu radnju koja je s 94% tačnosti mogla predvidjeti hoće li veza potrajati’.

“Kada jedan partner kaže ‘Oh, kako lijepa ptica napolju’, odgovara li drugi partner s nečim poput ‘O, kako je lijepo’ ili ignoriše svog partnera i pticu.” To je mali trenutak u vezi, ali to je ono što je važno jer takve situacije mogu biti česte.

“Gotman je ove interakcije nazvao licitacijama. Tražio je malu povezanost – kako će naš partner odgovoriti? Otkrio je da se parovi koji bi se kasnije razišli posvećuju ovako malim pitanjima samo 33 odsto vremena. Ali, testirani parovi koji to rade češće”’, rekao je Abraham, a prenosi Večernji.

“Poenta je da kada vam ljubav vašeg života pokaže pticu, pogledate pticu. Male stvari stvaraju vezu. Zapravo, postoji još jedna studija koja pokazuje da se srećne veze grade na tome kako se odnosimo jedni prema drugima u srećnim vremenima, a ne koliko smo bili tu jedni za druge u teškim vremenima”, dodaje.

U komentarima je jedna žena rekla da su ona i njen suprug jedan od parova iz Gotmanovog istraživanja. Napisala je: “Moj pokojni suprug i ja bili smo jedan od bračnih parova Gotman. Uvijek sam se pitala misli li on da ćemo potrajati. Jesmo, 28 godina dok nije preminuo. Bila sam trudna i mrzovoljna u to vrijeme. Uvijek sam osjećala da je moj suprug mnogo bolji nego što zaslužujem, ali bila sam mu zahvalna. Ipak, mislim da su Gotmanove teorije bile tačne”.