Zahiragić: Neka se oni ne bave smećem i žoharima, a mi ćemo se baviti državom


Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić žestoko je kritizirao “Trojku” za koju je naveo da nije “u stanju voditi ni Kanton”. Ujedno je kazao da je u toku velika “diplomatska ofaniziva bosanske politike”, misleći na aktivnosti kadrova SDA i DF-a.

“Posljednjih nekoliko dana, Bakir Izetbegović u Briselu, Šefik Džaferović u Turskoj, Bisera Turković u SAD i u UN – toliko osporavana, ‘razvalila’ na sjednici Vijeća sigurnosti. Tu su svakako i aktivnosti Željka Komšića i njegovog kabineta. Tiha, ali veoma efikasna diplomatska ofanziva bosanske politike, kakvu dugo ne pamtimo”, napisao je Zahiragić.

Dodao je da su “rezultati više nego vidljivi”, te da su “retrogradne snage poražene u međunarodnim krugovima, od EU, preko NATO, pa do Vijeća Sigurnosti UN-a”. Pojedinačni stavovi SAD-a, Njemačke i Turske, također veoma jasni, naveo je.

“Sjećate li se priče opozicije, medija i SDA disidenata kako su u ovim političkim uslovima u državi, regionu i svijetu zapravo Ministarstvo finansija i Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine značajniji od Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine? Razmijem i njih, oni nisu u stanju voditi ni Kanton, pa kako da razumiju ozbiljnu državnu i nacionalnu politiku?”, istaknuo je on.

Na kraju je poručio “neka se oni ne bave smećem i žoharima, neka se bave nama, a mi ćemo se baviti državom, pa neka građani imaju šta uporediti”.