Za ubistvo Ranka Eskobara optužena četvorka, među njima dva državljana BiH: Izrešetali ga na benzinskoj pumpi
Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv četvoro okrivljenih za učešće u ubistvu R. R. (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko P. (28) i Azra Š. (22) optuženi su za krivično djelo Teško ubistvo u pomaganju, piše nova.rs.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je takođe predložilo sudu da produži pritvor svim okrivljenima.

Postoji osnovana sumnja da su Stefan Z. i Luka V. 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo u 11:32 sati i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili više projektila u R.R. dok je stajao ispred ulaza u kafić.

R.R. je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usljed čega je R.R, pao na pod.

Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobjegli sa lica mesta automobilom marke “Golf 4 karavan“ koje su potom zapalili u naselju “Petlovo brdo”.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Marko P. i Azra Š. sa umišljajem pomogli Stefanu L. i Luki V. u izvršenju krivičnog djela, jer su im obezbjedili automobil „Golf 4 karavan“ za potrebe ubistva.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko P. je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “Fiat tip 500”, da bi potom 27. februara, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog R.R. radi kupovine njegovog automobila PMV “Golf 8”.

Sljedećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju, gde je osumnjičeni Marko P. došao iznajmljenim automobilom, kako bi video vozilo marke “Golf 8” koje je prodavao R.R.

Devet dana kasnije, 9. marta Marko P. je kontaktirao R.R, putem aplikacije “Whatts up”, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Marko P. nalazio na teritoriji BiH.

Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog djela Stefanu Z. i Luki V.

Azra Š. je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa Markom P. u Кraljevu sa jednog parkinga otuđila vozilo “Golf 4 karavan” i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko P. se dovezao iznajmljenim “Fiat tip 500”.

Pomenuti “golf 4 karavan” su kasnije Stefan Z. i Luka V. koristili za izvršenje krivičnog djela.

Ubijeni R. R. je Ranko Radošević zvani Eskobar.