Vulin: ‘Srpski svet’ je naš zadatak


Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje ‘srpskog sveta’, da objedini Srbe gdje god oni budu živjeli, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, na skupu obelježavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, kome je prisustvovao i predsjednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić.

Da se to ostvari, kako kaže, moguće je samo ako je Srbija uspješna, a da bi je takvu “sačuvali”, mora, dodao je on, da se nastavi politika Aleksandra Vučića, javlja CDM.

„Jer narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, koji ima iskustvo „Oluje“ i koji ima iskustvo Martovskog pogroma nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke, da o njihovoj djeci odlučuju drugi, da im drugi daju imena, da im drugi određuju u šta će vjerovati, da ih drugi puštaju tamo gdje su im pretke puštali… Narod koji ima iskustvo da kad nema svog vojnika, svog policijca i sudiju, nema pravo. Nema pravo da odustane od objedinjavanja i ujedinjavanja, nema pravo da odustane od srpskog sveta. A da bi srpski svet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspješna, dobro vođena da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gdje god živjeli. Da bi sačuvali takvu Srbiju moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi. Samo to, samo je to pobjeda, samo je to garancija opstanka našeg naroda i ništa drugo“, rekao je prisutnima Vulin.

Vulin je poručio Vučiću da treba da se kandiduje za predsjednika države, dodajući da drugima ne vjeruje i neće im vjerovati i da „niko drugi ne treba da postane predsjednik svih građana Srbije i svih Srba.

„Niko drugi, ne odustajte“, naglasio je Vulin.

(Vijesti.ba)