Vulin je budala, ali budala koja govori šta Vučić misli: Ako su se ujedinili Nijemci, zašto ne mogu Srbi - BH Vijesti

Vulin je budala, ali budala koja govori šta Vučić misli: Ako su se ujedinili Nijemci, zašto ne mogu Srbi

Nakon Vulinovih izjava o “srpskom svetu”, reagirala je jutros Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara, da bi Vulin ponovo reagirao – odgovorio Turković.

U svom reagiranju on traži(?!) da se Turković “odmah ogradi od izjava člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i lidera SDA Bakira Izetbegovića koji bi priznali Kosovo”.

– Ako se odmah ne ogradite od izjava Džaferovića i Izetbegovića koji bi priznali takozvano Kosovo, smatrat ću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcijepite dio moje zemlje. Vjerujem da ste razumijeli, a siguran sam da ćete osuditi sve pokušaje ukidanja Republike Srpske i komadanja Srbije, ili možda nećete – stoji u Vulinovim reagiranju.

Ministrica Turković je navela kako očekuje da se Vučić ogradi od Vulinovih izjava o “ujedinjenju srpskog sveta”, a Vulin uvjerava kako su njegove ideje i izjave samo njegove, te da on i Vučić nemaju uvijek isto mišljenje o svakom pitanju.

– Ako imate neko pitanje o mojim stavovima uputite ga meni – dobit ćete glasan odgovor koji možete da razumijete. A, da bi ste ušli u raspravu sa Vučićem ipak ćete morati da pronađete njegove riječi i pokušate da ih osporite – stoji u reagiranju koje je poslano iz Vulinovog ministarstva.

Vulin smatra da, prije toga, Turković naprije treba da odgovori Srbiji ko je pokušao ubiti Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinilaca i nalogodavaca.

– Zaboravili ste, gospođo Turković, da kažete da sam rekao da će se Srbi ujediniti mirno, bez i jednog metka, kada se za to steknu uvjeti. Ako su mogli Nijemci – zašto ne bi mogli i Srbi, ili ste vi i protiv ujedinjene Njemačke – zvuči shizofreno, ali to su Vulinove riječi.

On je naveo da se raduje što je Turković riješila da brani Dejton, jer to onda sigurno znači da je za “vraćanje svih dejtonskih ovlaštenja Republici Srpskoj i da je posebno protiv deklaracije SDA, koja traži ukidanje Republike Srpske”.