VUČIĆ O BELIVUKOVIM OPTUŽBAMA: “Hoću da idem na poligraf, ubice nisu moje društvo!”


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada vidio, sastajao ili na bilo koji način razgovarao s članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i rekao da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

Vučić je najavio da će se narednih dana obratiti naciji da bi “iznio istinu”.

On je poručio da se “neće povlačiti pred ubicama, koljačima i njihovim političkim pomagačima, kao i da neće plaćati reket”.

– Razmišljao sam dugo da li da odgovaram. Narednih dana ću se obratiti naciji da pokažem ljudima šta se događa. Logično je da najgore ubice tako reaguju kako se približava optužnica. Verujem da Belivuk sad očekuje da bude kandidat za predsednika. Ponosan sam što su mene optužili za sve. Sramota me da takvim ljudima odgovaram. Zarad istine – nikad se nisam ni video ni razgovarao s tim ljudima. Ukoiliko sam se video ili razgovarao s njima, bilo gde ili bilo kada, spreman sam da provedem život iza rešetaka. Ne spominju se neki ljudi iz vlasti. Uvaženi gospodin Belivuk je prvo rekao da nikoga nije ubio, da nikoga nije zaklao, da su oni fina gospoda kojima je smestio režim, da su oni sve to radili u dogovoru samnom, ali nisu oni ubijali. Onaj drugi je naknadno rekao da smo to radili Vulin i ja. Jedan je rekao da smo se sastajali na Zvezdari, drugi da smo se sastajali u kući u Ritopeku – rekao je Vučić i dodao da će narednih dana reći koji “‘mafijaški konsiljere’ mu je donosio poruke od Belivuka”.

Rekao je da se “konsiljere danima sastajao sakriminalcima” kako bi se dogovorili “kakvu politiku će da vode”. Vučić je rekao i da se nikada nije sastao s Belivukom u stanu na Zvezdari.

– Spreman sam da idem na poligraf da dokažem svoje tvrdnje. Tek ćete da vidite s kime su se sastajali pre ubistva Kožara i Hodžića. Jedan sam od retkih koga ne možete da uplašite snajperima i milionima od droge – rekao je Vučić i dodao da neće da dozvoli da se u Srbiji nekome siječe skalp da bi mogao nesmetano da bude samljeven u mašini za mljevenje mesa.

Vučić je rekao da je klan Velje Nevolje planirao ubistva dvojice visokih državnih zvaničnika i da stoje iza 40 ubistava širom Evrope – između ostalog i iza ubistva vođe navijača Partizana Ljubomira Markovića Kiće. (SB)