Vlasenica: Napad na povratnike, povrijeđeni Amir Ferhatović i njegova majka!


U Vlasenici su danas napadnuti povratnik Amir Ferhatović i njegova porodica. Napadnut je od strane osobe srpske nacionalnosti, a posjekotine na rukama zadobili su Amir i njegova majka.

Amir je napadnut pred svojom kućom.

„ Živim s majkom, suprugom i troje maloljetne djece od kojih najstariji ima sedam godina. Kada sam se vraćao kući napadač me sačekao na putu koji koristimo samo ja i moja porodica. Nakon što sam ga zaobiša, ušao je u moju avliju za mnom i razbio staklenu flašu od vina kojom me je porezao. Nakon toga je izvadio kuhinjski nož iz džepa i pokušao da me zbode. Moja majka je istrčala iz kuće i rukama ga blokirala d ame ne udari. Prilikom tog napada porezao je moju majku po ruci“, priča Ferhatović.

Amir kaže da poznaje Srbina koji ga je napao. “Posebno me iznenadilo koliko je bio hladnokrvan dok me napadao i nakon napada”, kaže Amir i ističe da je spomenuti Srbin ostao da sjedi na stepeništu njegove kuće sve do dolaska policije.

„U policiji su mi kazali da je on mentalni bolesnik. Ja se sada pitam zašto onda nije smješten u adekvatnu ustanovu, šta da je došao s bombom umjesto nožem. Ko će meni garantirati sigurnost!, govori Ferhatović.

Ferhatović se s porodicom vratio 2009. godine u Vlasenicu i živi u gradu, do sada nije imao ozbiljnijih problema. Otac mu je ubijen tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. SAFF