VIZIONARI! Dodik: Podrška Orbanu i njegovoj viziji regiona i Evrope


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je uspjeh i pobjedu aktuelnom predsjedniku mađarske Vlade Viktoru Orbanu na predstojećim opštim izborima, koji će biti održani 3. aprila.

Srbi RS-a  Srbi regiona, Srbi u Mađarskoj, čvrsto stoje uz Vas kao premijerskog kandidata i uz Vašu partiju Fides, i želimo Vam uspjeh i pobjedu na predstojećim opštim izborima.

Oni koji imaju pravo glasa u Mađarskoj, prema mojoj preporuci, glasaće za Vas – istakao je Dodik u pismu upućenom Orbanu.

Navodeći da je u nekoliko navrata bio u poziciji da piše Orbanu u toku trajanja njegovog dosadašnjeg premijerskog mandata, Dodik je istakao da je svako od pisama izražavalo njegovu ličnu podršku, ali i podršku Srba iz zemalja Zapadnog Balkana, posebno onih koji žive u RS-u  i Mađarskoj.

Navedena podrška nije bila zasnovana samo na činjenici da ste jedan od najvažnijih lidera u Evropi. Kao političar, dijelim vašu viziju regiona, centralne i istočne Evrope, ali i Evrope u cjelini.

– U svojstvu lidera Srba u Rs-u i na nivou institucija u BiH, ja, moja politička partija i moj narod izuzetno smo cijenili Vaš stav koji ste hrabro zauzeli prema situaciji u BiH, ali i šire – naglasio je i član Predsjedništva BiH.

Dodik je izrazio uvjerenje da brojni svjetski lideri gledaju na Orbanov premijerski mandat kao na jedan od dinamičnih, energičnih i optimističnih.

– Način na koji vodite unutrašnju i spoljnu politku Mađarske u ovim, za Evropu i svijet izrazito turbulentnim vremenima, jeste za svako divljenje i pohvalu – naveo je Dodik u pismu u iskrenoj nadi da će ponovo biti u prilici da Orbanu čestita na obnovljenom premijerskom mandatu nakon 3. aprila.

(Vijesti.ba / RTRS)