Velika potraga za djevojkom (15) u Francuskoj: “Pretražen je auto poznate porodice”
U Francuskoj je u subotu nestala 15-godišnja Lina, policija od tada za njom traga bez prestanka, a danas su došli do novih informacija koje su pokrenule “veliku koordiniranu akciju”, rekla je državna tužiteljica Savernea Aline Clérot. Dodala je da se operacija odvija na “nekoliko tačaka u potencijalnom području Linina nestanka”, u Bas-Rhinu, i “odnosi se na informacije korisne za istragu koje se moraju provjeriti”.

“Nakon sedmodnevne faze prikupljanja informacija, sada je vrijeme da istražitelji provjere sve elemente koje su prikupili, bilo digitalno ili iz svjedočanstava, da istraže ili zatvore tragove”, objasnio je blizak izvor istrazi, a prenosi AFP.

U Bellefosseu, gradu udaljenom sedam kilometara od Saint-Blaise-la-Rochea, gdje je Lina nestala, danas je pretražen automobil. Tehničari u bijelim kombinezonima, s maskama i rukavicama, pročešljali su tamnoplavi automobil prije nego što su napustili mjesto događaja.

“Inspekcija automobila u Bellefosseu od strane tehničara za kriminalističku identifikaciju iz skupine policije Bas-Rhin dio je ovih provjera, ali bit će i drugih”, dodao je ovaj izvor.

“Kada ste gradonačelnik veličine sela poput Bellefossea, poznajete svakoga”, rekla je danas gradonačelnica Alice Morel. Automobil koji su pregledali istražitelji pripada, prema njezinim riječima, “časnoj i poznatoj porodici” u selu.

“Mi smo malo planinsko selo koje nije naviknuto na takve akcije i to neizbježno uzrokuje nemir među ljudima”, nastavila je.

“Ali mislim da se svi elementi moraju analizirati, provjeriti, pokušati pronaći i najmanji trag i uspjeti riješiti ovu nesretnu vijest koja pogađa sve nas, pa i cijelu našu dolinu.”

Tinejdžerka je nestala u subotu ujutro nakon što je napustila svoj dom i otišla na stanicu Saint-Blaise-la-Roche, oko tri kilometra udaljenu, kako bi posjetila dečka u Strasbourgu. Nakon njezinog nestanka organizirano je nekoliko potraga, ali nisu otkrile nikakve uvjerljive tragove u šumovitom i krševitom području smještenom u podnožju masiva Vosges.

U subotu, između 11.15 i 11.30 sati, dvije su svjedokinje vidjele Linu kako ide cestom prema stanici na kojoj je trebala sjesti na vlak za Strasbourg. S obzirom na to da nije stigla, njezin je dečko alarmirao je Lininu majku koja je oko 14.15 sati nazvala Hitnu pomoć.

Pregledom snimaka videonadzora u vozu kojim je Lina trebala ići, kao i na kolodvoru u Strasbourgu pokazalo se da nije ušla u vlozu. Nije pronađen nikakav trag na kolniku ili bankini gdje je pješačila, a koji bi upućivao na saobraćajnu nesreću, objasnio je u utorak tužitelj. Njezin mobitel, koji nije pronađen, prestao je raditi u subotu oko podneva. Lina je jedina kćer majke koja radi kao medicinska sestra, a roditelji su joj razvedeni.