UZNEMIRUJUĆE, PETKOVIĆ IZNIO DOKAZE O BANJSKOJ: Slika ubijenog Bojana svjedoči o egzekuciji licem u lice! TVRDI DA JE NA DJELU KURTIJEV PROGON
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas u Palati Srbija iznosi navodne dokaze o događajima u selu Banjska na sjeveru Kosova koji bi također navodno trebali da pobijaju navodne laži Prištine.

Različiti nalazi o obdukciji. Petković je ukazao na razmimoilaženja u datumima kad je riječ o obukcijama pa se na jednom nalazu navodi kao datum 24. septembar a na drugom kao 25. septembar.

– Tu je jasno da neko laže, mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i obroju ljudi u Banjskoj – 30,40, 90, pa su govorili da je Albanac policajac stradao u unakrsnoj vatri a sad da je stradao od eksploziva, što je predsednik Vučić rekao još prvog dana.

– Vidite da Priština lažira podatke, a jasno vam je da Kurti ima samo jedan cilj a to pokazuju i podaci sa naše 4 opštine sa Severa, da se već 11 odsto Srba iselilo u centralnu Srbiju. Na delu je progon i etničko čišćenje Aljbina Kurtija – naglasio je Petković.

U danu dok su Srbi sahranjivali najmilije, Kurti uhapsio Lazara koji je pošao na sahranu. U danu dok su Srbi sahranjivali svoje najmilije, Kurti je uhapsio Lazara Jnaićijevića koji je pošao na sahranu školskom drugu Stefanu u Vrnjačkoj Banji. Pre toga privredena su još trojica, a onda i upad u KBC u Mitrovici… Tražili su kuću Milana Radoičića pa su se malo zaneli u ušli u KBC… Kurtijev teror se nastavlja – rekao je Petković na početku konferencije još jednom postavivši pitanje zašto je Euleksu zabranjena istraga.

Zašto? Da se prikrije da su Bojan i Igor hladnokrvno ubijeni, da se to sakrije. Do dana-današnjeg nismo dobili odgovor Euleksa na moje drugo pismo koje smo im uputili, tražeći konkretne odgovore na pitanje obdukcije koje je naročito važno kad je reč o ranama i načinu na koji su nastale.

On je podsjetio na iskaz zaštićenog svjedoka koji je navodno vidio likvidaciju odnosno egzekuciju Bojana koji je bespomoćan ležao na zemlji.

Fotografija svjedoči ono što je rekao i zaštićeni svjedok a to se vidi i kod ulazne i izlazne rane kod lijevog oka.

– Upozoravam da je ovo uznemirujuće – rekao je Petković pa pokazao sliku ubijenog Bojana koja svjedoči o egzekuciji licem u lice.

3632182-screenshot-1696234309082-copy-ff

FOTO: PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

Nakon tragičnih događaja u Banjskoj 24. septembra, tokom kojih su poginula trojica Srba i albanski policajac, nastavljaju se pritisci na Srbe na Kosovu i akcije kosovske policije na sjeveru.

Prištinska strana već danima iznosi svoju verziju događaja, koje zvanični Beograd negira i ukazuje da je tokom akcije u Banjskoj najmanje jedan srpski terorista likvidiran nakon što se predao. Srpski zvaničnici najavili su da će insistirati na međunarodnoj istrazi o dešavanjima u Banjskoj.