Uzbuna u beogradskoj školi. Stižu jezive prijetnje, sad prijete oružanim napadom
OSNOVNA škola 20. oktobar u Novom Beogradu dobila je novu prijetnju, ali ovaj put oružanim napadom. Od početka studenoga prima bombaške prijetnje i najave koje su se dosad pokazale lažnima.

Kako neslužbeno doznaje N1 Srbija, u 14:30 je stigla prijava na e-mail zaposlenika, zbog čega je dodatno pojačana prisutnost policije u užoj i široj okolici škole. Radi se na utvrđivanju identiteta pošiljatelja i rasvjetljavanju problema.

“Dragi roditelji, događa se ono čega smo se pribojavali. Na početku nastave u drugoj smjeni prijetilo se oružanim napadom. Prema dogovoru o postupanju, koji je dogovoren s pripadnicima MUP-a, sva su djeca u zgradi i neće izlaziti tijekom velikih odmora. Policija pojačava prisutnost u dvorištu i krugu škole. Siguran sam da ste svi zabrinuti i molim vas, ako odlučite pokupiti svoju djecu, učinite to na glavnom ulazu. Očekujemo održavanje sjednice Vijeća roditelja u zakazano vrijeme. Moramo ostati prisebni zbog psihičkog stanja naše djece”, poručio je ravnatelj škole Branislav Nedeljković.

Najvećoj osnovnoj školi u Beogradu prijetnje i dojave o bombama stižu više od dva tjedna, a ponekad ih je dnevno i do tri. Stizale su tijekom jesenskih praznika, što je izazvalo veliku uznemirenost učenika, roditelja i djelatnika.

Prema e-mailovima koje je jedan od profesora škole dostavio N1, vidi se da su poslani s adrese takjestnie@proton.me. Nažalost, policija je još uvijek bespomoćna.