UHAPŠEN POBJEDNIK HRVATSKOG SUPERTALENTA: Ukrao 140.000 eura – EVO KAKO SU GA OTKRILI
Petar Bruno Basić, pobjednik Supertalenta 2016. godine, uhićen je zbog razbojništva i još nekoliko kaznenih djela. Policija ga tereti za pljačke teške 140 tisuća eura.

Basića zagrebački kriminalisti terete za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja isprava, a ušli su mu u trag nakon što su medije preplavile snimke jedne njegove razbojničke akcije.

Policija je kroz istraživanje otkrila te prikupila dokaze da je 18. srpnja i 1. kolovoza ove godine odradio dva razbojništva u dvije zlatarnice u Zagrebu, točnije u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Odradio ih je prema istom scenariju i u sličnom outfitu, s francuskom kapicom na glavi i dioptrijskim naočalama na licu, piše Jutarnji list.

Oduševio žiri 2016. godine

Basić je, sumnjiči se, pljačke obavio na slične načine. Zainteresirano je tražio od zaposlenika da mu pokažu zlatni nakit, a čim bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija. Zlatare je potom brže-bolje špricao suzavcem te bi s pulta pograbio zlatninu i nestao u nepoznato odnoseći plijen sa sobom.

Podsjetimo, Petar Bruno Basić zaradio je 200.000 kuna kada je pobijedio u showu Supertalent 2016. godine.

U Supertalentu je izvodio plesne točke na šipci te se tada predstavljao kao fitness trener, a njegove izvedbe oduševljavale su žiri i publiku. Za Index je tada rekao da osvojeni novac želi uložiti u fitness studio, u sebe i svoj rad.