UDAR NA USTAVNI POREDAK! Konaković: U narednim danima ćemo pokazati prohodnost parlamentarne većine u FBiH - BH Vijesti

UDAR NA USTAVNI POREDAK! Konaković: U narednim danima ćemo pokazati prohodnost parlamentarne većine u FBiH


Predsjednik Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković izjavio je danas da formiranje Vlade Federacije BiH ima svoj demokratski proces te da će u narednim danima pokazati prohodnost parlamentarne većine.
Istakao je da je i ranije najavljivao da će Stranka demokratske akcije (SDA) pokušati blokirati proces kako ne bi otišla sa vlasti.

– Cjelokupna odgovornost je na kandidatu za predsjednika/potpredsjednika Refika Lende, koji treba da pokaže da li će zaustaviti cijeli proces zato što njegova stranka nije u vlasti – istakao je Konaković.

Također je komentirao i izjavu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca koji je kazao da će RS blokirati projekte za FBiH ukoliko se ne usvoji projekat Istočne interkonekcije.

Konaković je istakao da nije spreman na ucjene.

– Mi smo ekipa koja se dogovara i ne funkcioniše u kontekstu blokada. Možda se partneri još nisu navikli na to. Živim za dan kada će BiH biti raskrsnica što više interkonekcija kako ne bismo bili ovisni o bilo kome. Nemam ništa protiv investicija i spremni smo na razgovore – kazao je Konaković.