U SRCU BEOGRADA SKUP PODRŠKE RUSIJI: “Putin pokazao ko je najjači i najhrabriji državnik na svijetu” (FOTO, VIDEO)


Ispred spomenika caru Nikolaju u Ulici kralja Milana u Beogradu, počeo je “protest podrške ruskom narodu” u organizaciji nekoliko desničarskih grupa.

Na protestu u neposrednoj blizini Predsjedništva Srbije, okupio se veliki broj građana, tako da je Ulica kralja Milana zatvorena za saobraćaj.

Okupljeni skandiraju poruke podrške Rusiji koja je je prošlog četvrtka započela vojnu invaziju na Ukrajinu.

Učesnicima protesta su se sa bine obratili predstavnici ekstremno desničarskih organizacija – Damnjan Knežević iz Narodne patrole i Mladen Obradović iz Obraza.

Poručili su da će, ako Srbija uvede sankcije Rusiji poslije izbora, na ulice izaći duplo više ljudi nego večeras.

Knežević je poslao poruku CNN-u, BBC-u i RTS-u, “da je rusofobija u Srbiji statistička greška” i da je “svakom Srbinu Rus brat”.

“Koliko god nas pritiskali sankcijama, nas 1992, a 2022. Rusiju, koliko god nas napadali i nudili svjetlo, sve je to kap u moru za jednu slovensku dušu”, rekao je Knežević i dodao da “nema tog Srbina koji će Rusiji i Belorusiji uvesti sankcije”.

Obradović je rekao da “Rusija oslobađa čitav svijet od NATO prijetnji” i da je danas “Putin pokazao ko je najjači i najhrabriji državnik na svijetu”.

Skup je počeo himnama Srbije i Rusije, građani nose ruske i srpske zastave i uzvikuju “Rusija, Rusija”, “Srbi i Rusi braća zauvijek”, “Izdaja, izdaja” i “Vučiću Šiptaru, izdao si Srbiju”.

Učesnici protesta potom su krenuli u šetnju do ruske ambasade.

Pogledajte galeriju sa današnjih protesta podrške ruskoj agresiji:

 

(SB)