U SRBIJU STIŽE POGORŠANJE VREMENA: Sutra naoblačenje, a evo koje dijelove će pogoditi PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM! Jača snažan CIKLON
Nakon skoro pa ljetnjeg vikenda i današneg dana, uz temperature i preko 25°C, uskoro slijedi preokret vremena. Danas će sve više jačati ciklon iznad zapadne Evrope, pa se i u Srbiji očekuje pad vazdušnog pritiska i umjereno naoblačenje, a sve to biće uvod u jaču promjenu vremena tokom utorka.

U utorak se iznad sjeverne Italije i sjevera Jadrana očekuje formiranje sekundarnog ciklona i on će se tokom dana premještati dalje na sjeveroistok preko centralne Evrope ka istočnoj Evropi.

Srbija će veći dio dana biti u prednjem dijelu ciklona i u njegovom toplom sektoru, pa će preovladavati snažna južna strujanja.

Dakle, u utorak se u Srbiji očekuje naoblačenje. Poslije podne u sjevernim i zapadnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predjelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće od 22°C na sjeverozapadu do 26°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 24°C.

Puhaće  umjeren do jak jugoistočni vjetar, u košavskom području sa olujnim udarima, na jugu Banata i višim od 80 km/h. U većini predjela očekuje se da padne od 5 do 15 litara kiše po kvadratnom metru, ponegdje lokalno i više, naročito pri prodoru hladnog fronta.

U toku večeru se zbog prodora hladnog fronta očekuje priliv malo svježije vazdušne mase, ali se ne očekuje značajnije zahlađenje. U toku večeri vjetar će biti u slabljenju i u skretanju na sjeverozapadni.

Vazdušni pritisak koji će u utorak biti ispod normale, u toku večeri biće u porastu, što će biti uvod u stabilizaciju vremena u srijedu.

Temperature ovih dana više su i za 10 stepeni od prosjeka za ovo doba godine, s obzirom na to da je prosjek od 13 do 17°C.

Hladni front koji će u utorak uveče prodrati preko Srbije, doneće pad temperature za 5 do 7 stepeni. Ipak, to neće biti značajnije zahlađenje, s obzirom na to da se u sredu očekuje od 17 do 20°C, a prosjek maksimalne temperature za početak novembra je od 11 do 15°C.

Novo pogoršanje vremena očekuje se u petak i u nedelju, a Srbija će krajem sedmice biti  pod uticajem snažnijeg cklona.