Bošnjaci će dobiti šest ministarstava u novoj ladi Crne Gore: Vučić razočaran – “Srbima ‘šipak’, a ima ih u Crnoj Gori 30 posto….”

Bošnjačka stranka treba da rukovodi vanjskim poslovima, ministarstvom saobraćaja, ministarstvom rada i socijalnog staranja, ministarstvom energetike i rudarstva, ministarstvom poljoprivrede i ministarstvom dijaspore.

Pregovori o formiranju Vlade traju već više od 20 dana, a informacije koje je saopćio Vučić sinoć su novost, jer su pregovarači do sada uglavnom navodili da nema konačnog dogovora.

Crnogorska Borba saznaje da će novu Vladu Crne Gore sačinjavati Evropa sad, Demokrate i predstavnici manjina, što će činiti većinu od 41 zastupnika u Skupštini Crne Gore, premijer će biti Milojko Spajić, dok će njegovi potpredsjednici biti Branko Krvavac, Momo Koprivica, Ervin Ibrahimović i Nik Đeljošaj.

Nova Vlada će imati 22 ministarstva i četiri mjesta potpredsjednika vlade. Evropi sad je pripalo osim premijera i potpredsjednika Vlade još devet resora koje će podijeliti sa svojim koalicionim partnerima.

Demokrate su dobile osim potpredsjedničkog mjesta još i pet ministarskih funkcija, Bošnjačkoj stranci je pripalo šest ministarstava, albanskim opcijama su pripala dva ministarska mjesta i jedno za HGI, prenosi Dnevni avaz.

U prethodnom sazivu je bilo 18 ministarstava od kojih je Bošnjačka stranka imala dva mandata.

Ministri iz prethodne vlade su Ervin Ibrahimović (ministarstvo kapitalnih investicija) i Admir Adrović (prosvjeta). Ibrahimović bi ove godine trebao dobiti čak poziciju ministra vanjskih poslova Crne Gore.