Tužilaštvo i MUP TK otkrivaju detalje trostrukog ubistva u Gradačcu
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona i Ministarstvo unutrašnjih poslova TK u četvrtak će održati zajedničku konferenciju za medije, a tema će biti trostruko ubistvo i tri pokušaja ubistva u Gradačcu od 11. augusta 2023. godine.

Kako ističu iz ove dvije institucije, provedene su istražne radnje i obavljena je analiza pribavljenih dokaza vezano za tragične događaje koji su potresli Bosnu i Hercegovinu.

Na konferenciji će se obratiti glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić, direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, postupajući tužilac u predmetu Dalibor Bingas i glasnogovornik Tužilaštva Admir Arnautović. U proteklom periodu su obavljene detaljne istražne radnje, pribavljeni i analizirani relevantni dokazi koji se vezuju za ove događaje, te će se na konferenciji za medije prezentirati nalazi tužilačke istrage, kao i postupanje policijskih struktura MUP-a TK prije, tokom i nakon pomenutih događaja, o čemu će govoriti direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, stoji u saopćenju.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Zločin je prenosio uživo na društvenim mrežama. Nekoliko trenutaka prije nego što će ispaliti metak u glavu svoje nevjenčane supruge upitao je Nizamu zašto ga je prijavila policiji, a nesretna žena je odgovorila da se bojala za sebe i dijete. Prethodno je Sulejmanović ranio Nizaminog rođaka u čijoj kući se ona krila.

Nermin je potom ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), Đengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena je i supruga i majka ubijenih.