Test od nekoliko sekundi otkriva kako vaš mozak radi: Ako ovo ne možete učiniti, u nevolji ste
Je li vaš mozak još u formi? Probajte ovaj test.

Nema sumnje da s godinama mozak počinje slabjeti i više ne funkcionira kao prije. Zbog toga ga je vrlo važno stimulirati praktički svaki dan i ne dopustiti mu da prerano zakržlja.

Postoje vrlo praktični testovi koji se mogu koristiti za određivanje koliko dobro naš mozak još uvijek radi. Predstavljamo jednostavan test.

Terapeut James Moore, koji svojim pratiteljima na Instagramu redovito daje razne zdravstvene savjete, ovoga je puta pokazao kako napraviti jednostavan test koji će pokazati koliko dobro funkcionira vaš mozak.

“Svaki vrh prsta ima više od 3000 mehanoreceptora koji djeluju kao ‘autocesta’ do vašeg mozga – točnije do njegovog osjetilnog korteksa”, objašnjava, dodajući da ako možete izvesti ovu vježbu, nema problema – vaš mozak radi ispravno.

To je također dobra vježba za stimulaciju mozga – međutim, važno je nastaviti se kretati kako biste ostali u formi, piše City Magazine.

Terapeut kaže da ovakvim pomicanjem prstiju “poboljšavate sinapse (veze između živčanih stanica) i aktivirate neurone, što je izvrsno za rad mozga”.

No, treba znati da samo nekoliko vježbi pomaže u borbi protiv određenih bolesti koje uzrokuju slabljenje moždanih funkcija. Stoga, nemojte ih izbjegavati.