TERORISTIČKI NAPAD U ANKARI: Aktivirali bombu kod turskog parlamenta, ovo su prve informacije
Jaka eksplozija čula se jutros u srcu glavnog grada Turske, Ankare, javljaju turski mediji. Neki izvještaji kažu da je eksplozija bila praćena pucnjavom.

Uzrok eksplozije u području u blizini parlamenta i Ministarstva unutrašnjih poslova nije odmah poznat. Nema trenutnih izvještaja o bilo kakvim žrtvama.

Parlament bi se trebao ponovno otvoriti u nedjelju nakon ljetne stanke. Snage sigurnosti postavile su barijere u tom području.

Televizijska snimka prikazuje bombaške odrede kako rade u blizini parkiranog vozila u tom području.

“Oko 09:30 sati, 2 terorista koji su došli u lakom komercijalnom vozilu ispred ulazne kapije Glavne uprave za sigurnost Ministarstva unutrašnjih poslova, izveli su bombaški napad. Jedan od terorista se raznio, a drugi terorista je neutralisan. Tokom eksplozije, dva naša policijska službenika su lakše povrijeđena. Želim brz oporavak našim herojima”, stoji u izjavi turskog ministra unutrašnjih poslova Alija Yerlikaya.

Osim eksplozije, čula se i pucnjava u blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Turske, a policijske snage su preduzele opsežne mjere na tom području.

Bulevar Ataturk zatvoren je za saobraćaj nakon zvuka eksplozije koji se čuo na lokaciji blizu kapije Velike narodne skupštine Turske u četvrti Cankaja.

Na mjesto događaja stigao je i tim za specijalne operacije, vatrogasne ekipe i medicinski timovi.