Sutkinja koja nije zabranila prilazak ubici iz Gradačca dio odluke kopirala iz drugog slučaja?

Život Nizame Hećimović brutalno je ugasio trostruki ubica Nermin Sulejmanović (35) i više ga niko ne može vratiti, a sada izlaze i sve skandalozniji detalji o tome što je prethodilo ubistvu i kako je pravosuđe propustilo zaštititi ženu koju je nevjenčani suprug brutalno ubio pred bebom, nakon što ju je prvo krvnički pretukao.

Samo četiri dana prije ubistva sutkinja Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donijela je rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi. Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i dio obrazloženja u rješenju, piše Oslobođenje.ba.

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se očito vidi da je rješenje, ili barem jedan njegov dio, napisano tako da je iskopiran dio rješenja druge osobe. Naime, u dijelu rješenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umjesto imena Nermina Sulejmanovića.

Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Ostaje dojam da se sutkinja Numanović, koja je, da sve bude gore, i sama žena, barem malo pozabavila predmetom, što joj je uostalom i posao za koji je plaćena, tragedija bi možda mogla biti izbjegnuta, piše Oslobođenje.