SULJAGIĆ: “Samo je on u toj mjeri drzak da se proglasi žrtvom u Srebrenici. NE ZNAM NIKOG TOLIKO POREMEĆENOG”


Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić reagovao je na Vučićevo izlaganje i poručio da samo Vučić sebe u Srebrenici proglašava žrtvom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisjetio se prije nekoliko dana incidenta u Srebrenici kada je 11. jula 2015. godine stigao na komemoraciju žrtvama genocida.

Vučić kaže da “razumije gnjev bošnjačkog naroda zbog Srebrenice”, gdje je napadnut kada je bio premijer Srbije, ali i ne rukovodstvo bošnjačkog naroda koje ga je danima pozivalo, a kada je došao da se pokloni bošnjačkim žrtvama, kako je kazao, na njega su gledali kao na “smrdljiv sir”.

-Onda sam odjednom ostao sam. Jedan je htio nogom u glavu da me udari, pa me promašio i udario u rame. To je bila jedna užasna situacija. Meni je žao tog momka koji je pokušao da me udari, prepričavao je Vučić događaje tog dana.

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić reagovao je na Vučićevo izlaganje i poručio da samo Vučić sebe u Srebrenici proglašava žrtvom.

-Samo je Aleksandar Vučić u toj mjeri drzak da se proglasi žrtvom u Srebrenici. Ne znam nikog drugog toliko bezočnog, toliko poremećenog da je to u stanju, napisao je Suljagić.