SUKOB BENJAMINE KARIĆ I SRĐANA MANDIĆA NAKON URUŠAVANJA ZGRADE: “Dobro je da ste se počeli interesovati za posao”


Politički sukob nakon što se danas urušio dio zgrade na Marindvoru

Ubrzo nakon toga, stigao je odgovor od gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić koji prenosimo u cijelosti.

Da ste nas ikada pitali ili željeli biti informisani, znali biste da Gradska uprava ne može nastaviti rad na regulacionim planovima dok Zavod i Skupština ne okončaju procese na kojima rade. Ali kako biste to znali kada Vas nikada nije ovaj proces ni zanimao.

Bez obzira što se mnogima žuri da donesu iz vlastitih financijskih interesa regulacioni plan Kvadranta B, uzimajući u obzir važnost ove lokacije ne želim da silim procedure, i da donosim regulacione planove kako bih pogodovala bilo kome, kao što neki donose regulacione planove samo za jednog privrednika.

Vašem upravljanju radovima, najbolje svakodnevno svjedočimo na raskopanom “trgu” ispred Bičakčića, gdje ste svjesno nelegalno započeli radove zbog čega mjesecima imamo ruglo u centru grada.

Nikada niste ni pitali šta se dešava sa ovom lokacijom a kamo li nešto “apelovali”.

Čak ni za fasade koje Grad rekonstruiše na području opštine Centar niste uplatili ni jednu marku.

Populizam ne rješava ovakva pitanja, pridružite se radnim grupama i timu koji je formiran, pozivali smo Vas nekoliko puta, zaključila je Benjamina Karić.

 

Podsjetimo, dio zida stare centrale na Marindvoru urušio se danas. Srećom, do urušavanja zgrade je došlo sa one strane kojom građani ne prolaze.

(SB)