STUPIDNO PRAVDANJE “NS” NA OPTUŽBE O PREDAJI BUDŽETA HDZ-u: “SDA i DF prave spinove, Osmorka nije ništa ustupila HDZ-u”


(…) već postoje realne potrebe naših građanki i građana na cijeloj teritoriji Federacije bez obzira gdje je ko na vlasti.”

 

“Po običaju, SDA i DF prave spinove o tobožnjim ustupcima Osmorke HDZ-u. Nema nikakvih ustupaka već postoje realne potrebe naših građanki i građana na cijeloj teritoriji Federacije bez obzira gdje je ko na vlasti”, odgovorio je.

Dalje navodi da neće odgovarati “jezikom podjela” već da će reći samo koliko iznose amandmani koje je predložila Osmorka.

“Od 108 miliona KM, 85 miliona su amandmani Osmorke. Svih 108 miliona su u procentima manje od dva posto ukupnog budžeta FBiH. Pritom, s obzirom na to da sam zastupnik čija je izborna jedinica u Krajini, moram istaći da dodatnih 10 miliona treba ići na infrastrukturne projekte upravo tamo”, pojasnio je.

Smatra da je i to jedan od razloga zašto SDA-u i DF-u smetaju amandmani Osmorke jer su se, prema njegovim riječima, njima dotakli i sredina “koje je upravo prethodna vlast sistemski zapuštala”.

Podsjetimo, iz DF-a su danas poručili da je Osmorka predala budžet Federacije BiH u ruke HDZ-a u znak zahvalnosti za dodjelu nekoliko fotelja Osmorci i uvođenje u potencijalnu vlast.

Naveli su i to da “Osmorka kroz udovoljavanje HDZ-u, iz  budžeta Federacije BiH ispunjava njihove lokalne želje”.