Šta stoji iza Čovićeve priče o ugrozi Hrvata: HDZ ministrica Gudeljević lani zaposlila još 19 ljudi i svi su – Hrvati.


Predstavnici HDZ-a, na čelu sa Dragano Čovićem, godinama kukaju o tzv. majorizaciji Hrvata u javnim institucijama. I pri tome mrtvi hladni hinjski kriju da su u ministarstvima gdje su njihovi kadrovi u vlasti nekritično i bahato pozapošljavali dva – tri puta više Hrvata nego im po popisu pripada. A u Hercegovini, gdje su oni na vlasti, u javnim preduzećima i općinama nema ni 8 posto Bošnjaka. Zadnji primjer je Ministarstvo civilnih poslova BiH koje vodi Ankica Gudeljević – HDZ, a koja odbija da zaposli bilo koga drugog sem Hrvata. Toliko o majorizaciji i ugroženosti Hrvata u Bosni i Hercegovini

Iako zvanične statistike ne idu toj tezi nikako u prilog, Čović i njegova ekipa ne propuštaju priliku da istaknu laž da Hrvati nisu dovoljno zastupljeni.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović objavio je zanimljiv dokument koji još jednom demantira HDZ-ove podvale.

Naime, on je objavio spisak novozaposlenih u Ministarstvo civilnih poslova BiH. Svi redom su Hrvati.
Radi se o odgovoru na njegov upit koji je zvanično uputio kao zastupnik.

 

  • Pogledatej 19 osoba zaposlenih u Ministarstvu civilnih poslova u ovom mandatu. . . Čista majorizacija! – napisao je Magazinović.

 

Izdvojeno.ba