SRAMOTNO IŽIVLJAVANJE NAD OMLADINOM: Tužilaštvo KS traži mjesec pritvora za deset osumjičenih zbog napada na Beograđane - BH Vijesti

SRAMOTNO IŽIVLJAVANJE NAD OMLADINOM: Tužilaštvo KS traži mjesec pritvora za deset osumjičenih zbog napada na Beograđane


Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritovra za svih 10 osumnjičenih zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje”

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je jednomjesečni pritvor za deset osumjičenih zbog napada na Beograđane na međunarodnom turniru “Šampion Junior Kup” koji se odigravao u hotelu na Ilidži.

Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

– Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritovra za svih 10 osumnjičenih zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje” – saopćila je.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, u subotu je grupa huligana u poslijepodnevnim satima upala u jedan hotel na Ilidži gdje su bili smješteni roditelji dječaka iz Beograda koji su učestvovali na sportskom takmičenju. Tom prilikom jednom Beograđaninu su nanesene lakše povrede oštrim predmetom.

Istragfa.ba