ŠPRDANJE SA DRŽAVOM! Arnel Isak: Sjedim ja tako sa svojim političkim kapacitetom i predsjednikom Konakovićem…

Moj prijedlog je bio da idemo sa izmjenom i da ide Bošnjak. Oni su rekli: “Super, evo možeš ti” – ispričao je Isak

Isak je svoje obrazloženje započeo konstatacijom da je “prije mjesec dana imenovana Vlada Parlamenta Federacije” (tijelo koje ne postoji, op.a.) koju je, kako je podsjetio, izglasala 51 ruka.

– Ja kao zastupnik u Federalnom parlamentu unio sam svoj politički kapacitet i djelujem kao nezavisni zastupnik zajedno sa svojim kapacitetom. Na osnovu tog kapaciteta, u razgovorima i pregovorima koje smo vodili sa kolegom, sa predsjednikom Konakovićem iz Naroda i pravde i sa ostalim predsjednicima stranaka došli smo do toga, prije svega, shodno tome da je na početku bila priča da žele Bošnjaka, zašto nije Bošnjak, iz tog razloga ja sam govorio na tim pregovorima kad već evo mijenjamo tu parlamentarnu većinu, moj prijedlog je da idemo sa izmjenom i da ide Bošnjak. Oni su rekli: “Super, evo možeš ti” – ispričao je Isak.

Podsjetimo, Arnelov otac Ramo Isak, koji je inače dva puta pravosnažno osuđivan, imenovan je za federalnog ministra unutrašnjih poslova, a za njegovo imenovanje u Parlamentu je glasao sin Arnel.

O tome kako je upravo njegov glas bio presudan da mu otac postane ministar u novoj Vladi FBiH, Arnel Isak rekao je kako bi volio da se moglo vidjeti kada je koji zastupnik pritisnuo taster.

Arnel Isak najavio je i da će osnovati novu političku stranku pod nazivom Snaga naroda, čija bi osnivačka skupština trebala biti održana 14. jula ove godine u Zenici.

(Slobodna Bosna)