SMRT METJUA PERIJA : Patolog zatražio dodatnu istragu, evo i zbog čega
Istražitelji planiraju upotrijebiti toksikološke izvještaje kako bi utvrdili jesu li neke strane supstance mogle pridonijeti Perijevoj smrti.  Glumac Metju Peri (Matthew Perry, 54), svijetu poznat kao Čendler iz popularne serije “Prijatelji”, pronađen je mrtav u džakuziju. 

Dodatne istražne radnje

Utvrđivanje tačnog uzroka smrti Perija u njegovoj rezidenciji zahtijevat će dodatne istražne radnje prije donošenja konačnog zaključka. 

Medicinski istražitelj u Los Anđelesu ažurirao je svoj internetski zapis za Perija u nedjelju poslijepodne, navodeći uzrok njegove smrti kao “odgođen”.

– U slučajevima kada se uzrok smrti ne može utvrditi u vrijeme obdukcije, izdat će se odgođena potvrda dok se ne završe dodatne studije – navodi se u smjernicama patologa LA-a.

 

Toksikološki izvještaji

Provedena je obdukcija, ali istražitelji čekaju rezultate toksikoloških izvještaja kako bi utvrdili Perijev uzrok smrti – rekao je Ured medicinskog istražitelja za CNN u nedjelju. Takvi izvještaji mogu potrajati sedmicama.

Istražitelji planiraju upotrijebiti toksikološke izvještaje kako bi utvrdili jesu li neke strane supstance mogle pridonijeti Perijevoj smrti.

Odjel za pljačke i ubistva policije Los Anđelesa istražuje Perijevu smrt, ali izvor iz policijskih snaga rekao je CNN-u da se ne sumnja na nedjelo. U nedjelju su podaci medicinskog istražitelja pokazali da su glumčevi posmrtni ostaci spremni za predaju njegovoj najbližoj rodbini.