Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo: Konaković skoro rasplakao zastupnicu Jasminu Biščević-Tokić a zatim izvrijeđao Harisa Zahiragića koji ga je optužio za seksizam


Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, za novu ministricu pravde KS-a imenovana je Darja Softić-Kadenić. Tokom rasprave o imenovanju Softić-Kadenić došlo je doverbalnog okršaja zastupnika NiP-a, Elmedina Konakovića sa Harisom Zahiragićem i Jasminom Biščević-Tokić iz SDA.

Upravo je Biščević-Tokić istakla da postoji mogućnost da je nova ministrica pravde KS, Darja Softić-Kadenić, u sukobu interesa jer su joj majka i sestra notari.

Na takvu konstataciju žestoko je reagovao Elmedin Konaković, poručivši zastupnici SDA da je ona u sukobu interesa jer joj muž radi na KCUS-u.

Biščević-Tokić je u jednom trenutku izjavila “…vidim da smo na pravom putu čim nam se kolega Konaković toliko uzbudio, prije svega kolega jeste predlagač na nivou Federacije, očito te zakone dobro nešto ne razumijete”…, na što je Konaković odgovorio “… ne znam kako vi znate kad sam ja uzbuđen…”

U cijelu raspravu tada se uključio zastupnik Haris Zahiragić, koji je Konakovića optužio sa seksizam zbog načina i riječi kojima se obratio zastupnici Biščević-Tokić.

Konaković je na takvu Zahiragićevu konstataciju rekao da je on bolestan.

Nakon svega, zastupnica Biščević-Tokić je očigldno potresena i na rubu suza napustila sjednicu Skupštine KS.