SENADOV MLOHAVI STOMAK NAD HISARDŽIKOM: Hadžifejzović se ponaša poput posrbice

 


Ima onih koji kažu da je vlasnik FACE TV-a Senad Hadžifejzović drven od opijata, ali mi ne bismo voljeli vjerovati u takve vrste priča. Čovjek se predstavio kao hadžija, barem se tako hvalisao tokom gostovanja u Novom Pazaru, nakon što je u Prijepolju tamošnjim Bošnjacima uz degustaciju srpske vatrene vode obećavao da će se kod Aleksandra Vučića založiti za nas Sandžaklije, da nam predsjednik izgradi puteve. Eto, čekli smo koju heftu i dočekali združenu taktičku vježbu s bojevim gađanjem “Munjeviti udar 2021“ na Pešteri, a još uvijek nema habera o putevima.

Autor: Redakcija portala Sandzcke.rs

Ipak, čini se naš ugledni Face nakon povratka iz Sandžaka zabrinjavajuće stvrdnut, skučen u mržnji kao čvarak, kao da je u mozak primio injekciju botoxa pa mu se ukočio centar za govor. Senad kao kip, od gorčine sazdan,, umjesto da koristi VISPAKOV laksativ za omekšavanje, progutao je želatin iz Paraćina za stvrdnjavanje. Sikće pritom poput oposuma koji se upro da napadne šepavog štakora. Zacijelo je predugo boravio na prijepoljskim zidinama Hisardžika gdje je nedavno snimio urnebesni video proglasivši da je čuvar tvrđave i da se tamo neće proći. Ko neće proći? Jel možda Vučić koji mu je nudio srpski laksativ, a on je izabrao da mu ostane stvrdnuti želatin.

A ne, nije Senad takav čuvar. Nije on bez veze izabrao Hisardžik. Upravo tu je bošnjačka vojska Huseina kapetana Gradaščevića čekala osmansku vojsku. Ovaj je novinar umislio da je Senad od Bosne, Zmaj od Bosne, pa da čuva u Srbiji Bosnu od Turaka. Zna li ovaj Vučićev medijski ispovjednik do koje mjere Sandžaklije poštuju Tursku i njenog predsjednika? Pojma nema o tome. Da ima ne bi na pozornicu svoje pazarske emisije stavljao logo univerziteta Burch koji se povezuje sa terorističkom organizacijom FETO, što je izazvalo ogorčenje kod Bošnjaka Sandžaka.

Na prijepoljskoj zidini nam se ukazao Senad Hadžifejzović, porijeklom iz Sandžaka na kojega je do sada zaboravljao, jer ga se sramio zavaljen u sarajevsku novinarsku stolicu. Tek u trenutku kada mu je popularnost počela padati pojavio se u rodnom kraju sa nakanom da preko sandžačke kičme dokazuje da je “bošnjački sin“.

Neće ići, Senade, koji dižeš nejake ruke kao Rocky Balboa na Hisardžiku i preko jednog događaja iz prošlosti pokušavaš svađati Bošnjake Sandžaka sa Turcima, potpuno neprihvatljivo, neprispodobivo, pogrešno, a sve sa ciljem da ugađaš srpskom mitu o turskoj prijetnji.

Pritom se Senadu na Hisardžiku pomaljao mlohavi trbušćić kojega je do sada u garderobi Bosmala pokazivao tek studenticama žurnalistike iz Istočnog Sarajeva.

Prije dolaska u Sandžak uspio je čak obznaniti da je sebi klanjao dženazu, valjda želeći konstruirati da će dunjaluk napustiti kao šehid ako ga kojim slučajem ubije političar kojega svakodnevno kleveće svojim lažima – lično Bakir Izetbegović. Nažalost, producent ga nije uspio obavijestiti da se ne može šehiditi ako si crni delija sa Marakane poput njega. Šehid se na skali boja podrazumijeva na zelenoj deredži gazija. Odnosno, ako si zanijetio da budeš šehid moraš biti prvo gazija. Ako si delija kao Senad, možeš biti samo vojvoda.

Senad Hadžifejzović, delija iz Raške oblasti nedavno je čak krenuo u “istragu poturica“. Naime, neistomišljenike među Bošnjacima je prozvao poturicama. U tu svrhu čak nemušto upotrebljava rimu dok vodi svoj dnevnik. Mora da je mnogo čitao Njegoša. Zna li ovaj delija šta je uopće istraga poturica. Obred kojega je opisao Petar II. Petrović Njegoš u “Gorskom Vijencu”. Tada su utamničeni muslimani prisilno preobraćani u hrišćanstvo, uz tvrdnju da ih se vraća pradedovskim korenima. Stari svetosavski običaj žigosanja užarenim krstom. Ko je i kada izveo inicijacijski obred istrage poturica nad Senadom Hadžifejzovićem ne znamo ali pretpostavljamo da je beogradski šaman bio na preporuku Fahrudina Radončića. Navodno uz vraćanje korijenima tokom obreda srpski šaman prišiva natrag i prepucij koji se u srpskom žargonu naziva posrbica.

Sramotnici! Upravo su ljudi poput Hadžifejzovića i Radončića oni zbog kojih su se nama Sandžaklijima prišivale etikete pa ih se u Bosni omalovažavalo kao primitivce.

I šta je ostalo od posjete Senada Hadžifejzovića Sandžaku? Uvreda do uvrede.

Došao je sa pričom da će Sandžak predstaviti svijetu. Kojem svijetu? Zar je ovaj vlasnik lokalne televizije s milionskim dugovima zaista umislio da je CNN, BBC, FOX-TV, Al Jazeera? Očito da jeste. Ili je mislio da smo mi Sandžaklije levati, neuke seljačine iz provincije koje će zaista povjerovati da ih neki Senad Hadžifejzović predstavlja svijetu na FACE TV. Bolje bi mu bilo da iznese kolike je honorare za ovo predstavljanje Sandžaka svijetu dobio od svojih šamana.

Na kraju, smrtno nas je uvrijedio vadeći priču o Risti koji je postao Alija. Svjesno je prenio velikosrpsku verziju priče, propagandu po kojoj se Bošnjaci svode na poturice koji su preko noći mijenjali pradedovsku vjeru za onu tursku. Bošnjaci u Sandžaku su autohtoni narod, a zidine Hisardžika nisu za mlohavce poput Senada Hadžifejzovića koji se ponaša poput posrbice. Hisardžik nije za delije, Hisardžik je za gazije. Hisardžik je za Bošnjake, nije za posrbice.

Izvor: Sandzacke.rs