SEBIJA IZETBEGOVIĆ NA TRIBINI SDA BANOVIĆI O ULOZI ŽENE U POLITICI: Žene su dovoljno hrabre, mudre, temeljite, jake da unaprijede funkcionisanj bh. društva


Prepuna pozorišna sala Radničkog doma potvrda je da žene danas žele aktivno sudjelovati u svim procesima, pa i političkim, a SDA BiH im upravo i pruža tu mogućnost. Davno smo prevazišli mišljenje da je politika samo muški posao jer je uloga žene danas daleko veća nego što se to inače priznaje, rekli su gosti prof. Sebija Izetbegović i Jasmina Biščević – Tokić

Banovići su bili domaćini velike tribine na kojoj su ugostili prof.dr Sebiju Izetbegović i doc.dr Jasminu Biščević -Tokić, istaknute članice SDA BiH. Tribina je upriličena u organizaciji Kantonalne organizacije žene SDA TK i Općinske organizacije žene SDA Banovići. Tema je bila: “Uloga žene u politici Bosne i Hercegovine”.

Pored uvažene profesorice Izetbegović i predsjednice Glavnog odbora SDA BIH Jasmine Biščević – Tokić na tribini su govorili i: doc.dr Kenela Zuko – predsjednica Organizacije žena SDA BIH, dr. Zumra Begić – predsjednica Kantonalne organizacije žena SDA BIH, Minela Agić – podpredsjednica OO SDA Banovići te premijer Vlade TK Irfan Halilagić.

Prepuna pozorišna sala Radničkog doma potvrda je da žene danas žele aktivno sudjelovati u svim procesima, pa i političkim, a SDA BiH im upravo i pruža tu mogućnost. Davno smo prevazišli mišljenje da je politika samo muški posao jer je uloga žene danas daleko veća nego što se to inače priznaje.
Hvala našim gošćama što su nas posjetile i čestitke ženama Kantonalne i Općinske organizacije SDA na predivnoj večeri. Još jednom smo pokazali našu snagu – snagu Stranke Demokratske Akcije Bosne i Hercegovine.

IZDVOJENO