Šarović ne može da vjeruje da je Dodik potpisao deklaraciju u Ankari!


Danas je u Antaliji na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), usvojena Deklaracija u kojoj se iskazuje podrška euroatlantskim (EU i NATO) integracijama.

Deklaracija je usvojena uz glasove svih članova Predsjedništva BiH, što znači da je i Milorad Dodik glasao za Deklaraciju kojom se iskazuje podrška euroatlanskim integracijama (EU i NATO).

Ova vijest izazvala je nevjericu u manjem bh. entitetu, a skoro se oglasio i Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

“Dodikova odluka da potpiše Deklaraciju za NATO i EU integracije je direktno suprotna stavovima Narodne Skupštine Republike Srpske, na kojima je upravo on, ne tako davno, samo pravio predstavu za glasače. Znali smo to i tada, kao što je znala i cijela javnost, a sada je ulogu lošeg glumca i lažnog potvrde samo potvrdio”, istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

“Potpisivanjem opredjeljenosti za NATO Dodik je još jednom pokazao da pod njegovim vođstvom Republika Srpska i BiH čvrsto gaze putem članstva u NATO.

Od osobe koja je navodno izričito bila protiv NATO integracija a na čemu je godinama kupio političke poene, sada imamo glavnog aktera i promotera NATO puta i zahvaljujući njemu mi smo trenutno u završnoj fazi ulaska u NATO savez, što je Brisel nedavno i zvanično potvrdio”, zaključio je Šarović.