Salkić odgovorio Dodiku: “Entitet RS u Bosni i Hercegovini nije vlasništvo srpskog naroda, niti Milorada Dodika.”

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić, reagovao je sinoć na izjavu Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Naime, Dodik je danas rekao “poslanici iz Skupštine Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u RS”. Salkić je na to odgovorio: “Entitet RS u Bosni i Hercegovini nije vlasništvo srpskog naroda, niti Milorada Dodika.”

“Zbog toga on nema pravo, mogućnost i snagu da odlučuje o tome ko je dobrodošao, a ko nije u Bosnu i Hercegovinu. Naravno da su u Bosnu i Hercegovinu dobrodošli svi oni koji su na strani civiliziranog svijeta, zagovornici istine i pravde. Ostaje da vidimo kako će (ne)moćni Dodik spriječiti dolazak crnogorskih parlamentaraca, ako se odluče doći u Memorijalni centar Potočari, u Bosnu i Hercegovinu”, istaknuo je Salkić.

Salkić je poručio kako će sa velikim zadovoljstvom primiti delegaciju parlamentaraca iz Crne Gore u Banjoj Luci, koji su glasali za Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici i zabrani negiranja genocida u Srebrenici, ako se odluče da dođu.

Ramiz Salkić:

Entitet RS u Bosni i Hercegovini nije vlasništvo srpskog naroda, niti Milorada Dodika.
Zbog toga on nema pravo, mogućnost i snagu da odlučuje o tome ko je dobrodošao, a ko nije u Bosnu i Hercegovinu.
Naravno da su u Bosnu i Hercegovinu dobrodošli svi oni koji su na strani civiliziranog svijeta, zagovornici istine i pravde.
Ostaje da vidimo kako će (ne)moćni Dodik spriječiti dolazak crnogorskih parlamentaraca, ako se odluče doći u Memorijalni centar Potočari, u Bosnu i Hercegovinu.
Sa velikim zadovoljstvom ću primiti delegaciju parlamentaraca iz Crne Gore u Banjoj Luci, koji su glasali za Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici i zabrani negiranja genocida u Srebrenici, ako se odluče da dođu.
Slika može predstavljati na otvorenom i monument