SADIK AHMETOVIĆ: Klan Denisa Zvizdića je mnoge od nas otjerao iz SDA, ovo je prilika za oporavak stranke


Cilj je bio da se eliminiše svaka pomisao da bi neko mogao biti konkurencija Denisu da preuzme stranku i bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, izjavio je Ahmetović

Denis Zvizdić se današnjiom odlukom da napusti SDA svrstao u plejadu onih koji su otišli iz ove stranke u posljednjih nekoliko godina. U reakcijama onih koji i sami pripadaju ovoj plejadi, uglavnom se daje za pravo Zvizdiću i ovoj njegovoj odluci. Većina reakcija je intonirana u stilu: “Znamo kako ti je”.

Međutim, jedna reakcija se izdvaja od ostalih, a uslijedila je od, također, bivšeg stranačkog kolege Sadika Ahmetovića.

– Koliko god zvučalo paradoksalno u ovom trenutku da će SDA oslabiti izlaskom Denisa Zvizdića ja mislim drugačije. SDA će konačno biti stabilnija. Klan oko Denisa Zvizdića je mnogo nas isključio ili natjerao da izađemo iz stranke sa ciljem da se eliminiše svaka pomisao da bi neko mogao biti konkurencija Denisu da preuzme stranku i bude kandidat za člana Predsjedništva BiH. Puno je ta ambicija koštala SDA. Klan je unio nova nedemokratska pravila u, do tada, stranku sa najviše demokratije u BiH. Odlaskom Zvizdića i njegovog klana, kojim je iz sjene upravljao i pokosio pola stranke, otvaraju se nove mogućnosti za stranku i njen oporavak, izjavio je Ahmetović.

Inače, Ahmetović je SDA napustio 2017. godine.