Sad se vidi, sad se zna, Trojka Rusiji pripada - BH Vijesti

Sad se vidi, sad se zna, Trojka Rusiji pripada


Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić i ambasador Ruske Federacije Igor Kalabuhov danas su u Sarajevu razgovarali o političkoj i bezbjednosnoj situaciji te saradnji. Kalabuhov je istakao važnost ovog resora i velike odgovornosti koje nosi, s obzirom na sve veće bezbjednosne, ali i duge izazove u BiH i svijetu. Obostrano je podržana potreba jačanja odnosa između Ministarstva bezbjednosti BiH i ambasade Ruske Federacije, kao i nastavka saradnje policijskih agencija u cilju borbe protiv bezbjednosnih prijetnji.

R.I.


Nedavo su iz Naroda i pravde optužili SDA za rusofiliju, rekavši da Putinova Rusija ne može nikako biti partner Bosne i Hercegovine ni u kojem smislu. A evo, vidite da može. Trojka sve radi u dogovoru sa svojim partnetrima u vlasti. Nešićevim riječima, Trojka koju predvode Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Edin Forto podržava “saradnju policijskih agencija u cilju borbe protiv bezbejednosnih prijetnji”. Ili se možda Konaković nije usaglasio sa članovima svoje stranke koji u sopaćenju optužuju SDA za rusofiliju. Sastanak Kalabuhova i Nešića potvrda je toga da Trojka zajedno sa Miloradom Dodikom i njegovim satelitima provodi interese Rusije u Bosni i Hercegovini.

 Upravo se na ovome primjeru može vidjeti koliko je pogubno sigurnost države povjeriti ljudima kojima sigurnost nije ni na umu, pa onda dobijete paradoksalnu situaciju da o sigurnosti Bosne i Hercegovine govori ambasador poznat po prijetnjama sigurnosti Bosne i Hercegovine. Ali može sve kada su ambicije velike, a pamet kratka, još kada se sastave trojica takvih, teško ćemo mi na zelenu granu.

STAV