Sa pozicije na poziciju: SDP-ov Mahir Delić direktor Kantonalnog centra za socijalni rad - BH Vijesti

Sa pozicije na poziciju: SDP-ov Mahir Delić direktor Kantonalnog centra za socijalni rad

Naime, Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Upravnom odboru Kantonalnog centra za socijalni rad da imenuje Delića na ovu poziciju.

Tako su se častili SDP-ovi direktori na račun Toplana: Jelo se i pilo, firma platila oko 20.000 KM!RESTORANI, HOTELI, LUKSUZ…

Delić je diplomirani pravnik, a član je SDP-a, stranke koja ga je i postavila na ovu funkciju, kao jedan od koalicionih partnera u Vladi “Trojke”.

Delić je bivši izvršni direktor za pravne i opće poslove u KJKP Toplane, a ranije je bio šef pravne službe u Domu zdravlja Kantona Sarajevo.

Kako je ranije pisao Žurnal, tada mu je omogućeno da dobije neplaćeno odsustvo sa posla u trajanju od godinu, te je u tom periodu dobio mjesto izvršnog direktora u Toplanama.

Delićevo ime nalazilo se i na računima koji su se plaćali iz budžeta Toplana za troškove reprezentacije, a najzanimljivija je bila kupovina ruža u iznosu od 180 maraka.

Častio se tadašnji izvršni direktor u restoranima, a za račune za ručkove od 72 KM, te 100 KM tražio je naknadu iz kase preduzeća, a donosio je račune za sok u iznosu od tri marke. U toku radnog vremena Delić je naručio i pivo i taj račun predao za naplatu troškova.