Ruska historija se ponavlja, hoće li i Putin završiti kao njegovi prethodnici…


Pitanje je samo hoće li i predsjednik Rusije završiti na isti način kao i njegovi prethodnici, znajući kako se povijest ponavlja…

Ali nakon nekoliko godina i drugovi Kamenev, Zinovjev i Buharin pokazali su se kao neprijatelji i štetočine. Tako ih je hrabri prijatelj Jagoda uhapsio i dao pogubiti.

Nešto kasnije Jagoda je kao neprijateljski agent uhapšen, drug Ježov ga je i pogubio. No, nakon nekoliko godina pokazalo se da Ježov nije drug, već običan izdajnik i neprijateljski agent.

Zato je Berija uhapsio i dao pogubiti Ježova. Nakon Staljinove smrti, svi su shvatili da je i Berija izdajnik. Zato je Žukov uhapsio Beriju, koji je takođe pogubljen kao izdajnik.

Ali Hruščov je ubrzo saznao da je Žukov neprijatelj i urotnik. Tako je protjerao Žukova na Ural. A malo kasnije postalo je jasno da je Staljin neprijatelj, štetočina i izdajnik. A s njim i većina Politbiroa.

U međuvremenu, mrtvi Staljin je protjeran iz mauzoleja, a počasni saborci na čelu s Hruščovim rastjerali su Politbiro, uključujući jednog Šepilova, koji se takođe pridružio izdajnicma i štetočinama. Prošlo je nekoliko godina i pokazalo se da je Hruščov prevarant, avanturista i neprijatelj. I tako je drug Brežnjev penzionisao Hruščova.

Nakon Brežnjevljeve smrti, pokazalo se da je i on bio štetočina i uzrok stagnacije. Zatim su bila još dvojica kojih se niko ne sjeća jer su samo kratko bili na funkcijama i umirali odmah. Ali tada je na vlast došao energični mladi Gorbačov. I pokazalo se da je cijela Komunistička partija bila grupa štetočina i neprijatelja. Politika je tada bila da će se sve odmah popraviti.

Onda se SSSR raspao. To je bila najveća greška u 20 vijeku, Gorbačov se pokazao kao neprijatelj, izdajnik i agent Zapada, kaže sada Vladimir Putin.

Pitanje je samo hoće li i predsjednik Rusije završiti na isti način kao i njegovi prethodnici, znajući kako se povijest ponavlja…

(SB)