Rusija: Pokrenuli smo masovne udare


Rusija je priopćila da je pokrenula masovne udare tokom noći na ponedjeljak na ukrajinsku vojsku i povezane vojne ciljeve koristeći zračne snage, topništvo i sisteme protuzračne obrane.

alt

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da je ruska vojska projektilima uništila 16 ukrajinskih vojnih objekata tokom noći, uključujući pet zapovjednih centara, skladište goriva, tri skladišta streljiva te objekte u kojima su bili smješteni ukrajinski vojnici i vojna oprema.

Raketirani su položaji u harkivskoj, zaporiškoj, doneckoj i dnipropetrovskoj oblasti te u luci Mikolajiv, tvrdi rusko ministarstvo obrane. Rusko zrakoplovstvo je pak izvelo napade na 108 položaja ukrajinske vojske.

Rusko ministarstvo obrane tvrdi i da je uništeno 12 ukrajinskih dronova i tenkova te da su projektili Iskander korišteni za uništenje četiri skladišta oružja i vojne oprane u oblastima Luhansk, Vinica i Doneck.

Rusko topništvo pogodilo je 315 vojnih meta tijekom noći, dok je protuzračna obrana oborila tri ukrajinska helikoptera, dva mlažnjaka MiG-29 i jedan zrakoplov SU 25, navodi rusko ministarstvo obrane.

 

(Vijesti.ba / Hina)