Ramzan Kadirov u komi?
Zdravstveno stanje Kadirova, koji je blizak saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, izazvalo je zabrinutost i spekulacije o njegovom nasljedniku, posebno ako ne uspije da se oporavi

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov je u komi, navodi ukrajinska tajna služba. Njegovo zdravlje se navodno znatno pogoršalo posljednjih dana, kako su preneli strani mediji.

Kako se navodi, sve pokazuje da pogoršanje njegovog zdravlja nije posljedica bilo kakve povrede, već vjerovatno već postojećih bolesti.

– Informacija je potvrđena iz različitih izvora u medicinskim i političkim krugovima. Ne radi se o povredama. Ostale pojedinosti treba dodatno razjasniti. On je bolestan već duže vrijeme, a govorimo o sistemskim zdravstvenim problemima – rekao je Jusov.

Zdravstveno stanje Kadirova, koji je blizak saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, izazvalo je zabrinutost i spekulacije o njegovom nasljedniku, posebno ako ne uspije da se oporavi.

Telegraf nije mogao da nezavisno potvrdi ove navode, a ukrajinska tajna služba nije ponudila dokaze koji potvrđuju ove navode.

(Telegraf.rs)