PUTINOV SLUGA! Zločinac Kadirov poslao poruku svim muslimanima u Srbiji


Kadirov je istakao kako je zahvalan Srbiji koja jedina uz Bjelorusiju nije uvela sankcije Rusiji dodavši kako on lično to nikada neće zaboraviti.

Osim toga, Kadirov je istakao kako je zahvalan Srbiji koja jedina uz Bjelorusiju nije uvela sankcije Rusiji dodavši kako on lično to nikada neće zaboraviti.

Također, kao lider većinski muslimanske republike prenio je pozdrave “svim muslimanima u Srbiji i najavio jačanje saradnje u korist Srbije i Rusije”.

“Čečenska Republika je sasvim nedavno preživjela dvije teške ratne operacije. Osjetili smo sve teške posljedice rata, pokrenutog krajem prošlog vijeka kao rezultat provokacija stranih obavještajnih službi, čiji je cilj bio uništenje Rusije. Pretrpjeli smo velike ljudske gubitke u borbi protiv međunarodnih terorista iz više od 55 zemalja svijeta, koje su nam ubacile i aktivno podržavale zapadne zemlje. Samo zahvaljujući odlučnoj političkoj volji predsjednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina i nacionalnog lidera čečenskog naroda Ahmat-Hadžija Kadirova, međunarodnom terorizmu u republici je slomljena kičma”, rekao je Kadirov.

Čečenske snage aktivno učestvuju u ruskoj invaziji na Ukrajinu. Navodno, elitne jedinice Čečena pokušale su ubiti ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog, kazale su službe iz Kijeva, prenosi N1.