PRVE RIJEČI DONČIĆA NAKON PORAZA OD KANADE! Šokantne optužbe zvijezde Dallasa: "Rekli su da ne smiju svirati…"
Košarkaška reprezentacija Kanade plasirala se danas u polufinale Svjetskog prvenstva, pošto je u Manili pobijedila Sloveniju sa 100:89 (26:24, 24:26, 30:21, 20:18).

Utakmicu je, prije svega, obilježilo isključenje Luke Dončića u posljednjoj četvrtini, nakon serije loših sudijskih odluka. Prva zvijezda Slovenije dobila je “batine” tokom utakmice protiv Kanade, ali nije dobio i faulove za svaki udarac.

Poslije meča, košarkaš Dallasa je istakao da je Kanada danas odigrala fenomenalnu utakmicu.

“Kanada je odigrala sjajno, ima jednog od najboljih na svijetu, bilo je teško čuvati ga. Ponosan sam na tim, dali smo sve od sebe, idemo u hotel uzdignutih glava.”

Nervoza je danas rasla konstantno, Dončić je prvu tehničku grešku dobio još u prvom poluvremenu, a kako ni odluke, ni rezultat nisu išli u korist Slovenaca, košarkaš Dallasa je ostao bez živaca. Još jednom je dobio tehničku grešku, što je značilo i isključenje.

“Svi znaju odakle tolika nervoza, za reprezentaciju uvijek igram sa mnogo emocija, ali sad nisam uspio da se kontrolišem”.

Izgovorio je potom Dončić veoma jake riječi…

“Bili smo blizu medalje… Moram da budem bolji za tim, uvijek hoću da umrem na terenu kad igram za svoju zemlju i moram da počnem od sebe sa tim da budem bolji”.

Otkrio je Dončić šta je rekao sudijama!

“Sudiji sam rekao da neke odluke nisu fer, igrali su toliko jako na meni, znam da se mnogo žalim, ali nije fer kako su sudili. Dillon Brooks je odigrao odlično, mnogi ga ne vole, ali ja ga poštujem kako igra”.

Također, otkrio je i navodne riječi sudja koje su saopštili jednom od njegovih saigrača.

“Sudije su rekle jednom od naših igrača ‘Nećemo mu svirati faul (Dillon Brooks) jer odmah kreće na nas’. To nimalo nije fer. Znam da se mnogo žalim, ali ovo nije fer”, zaključio je Slovenac.