Primijetili se crni prsten oko ivice WC šolje? Evo kako ćete ga ukloniti bez ribanja

Jeste li ikada primijetili onaj tamni prsten oko toaletne šolje? To je poput magneta za bakterije, mineralne naslage i plijesan. Čak je i nekadašnji nevidljivi silikon sada prekriven prljavim naslagama. Ipak nemojte se uzrujavati; možete se oprostiti od ovog neuglednog dela bez ikakvog oštećenja poda vašeg kupatila.

Prije nego što zaronimo u razne savjete za taj tvrdoglavi crni prsten, ključno je upamtiti da, bez obzira na to koji način čišćenja odaberete, moraćete ga pustiti da odstoji dobrih pola sata kako bi djelovao i uklonio svu tu prljavštinu bez oštećenja za vaš pod.

Rješavanje tvrdokornih mrlja oko WC šolje

Započnimo s al*oholnim sirćetom, vašim pouzdanim suputnikom u borbi protiv kamenca. Uzmite sunđer, nakvasite ga u sirče i upotrebite je da izribate taj tamni prsten. Ostavite da odstoji pola sata, ponovo ga istrljajte i zatim isperite. Još jedan zgodan trik je korišćenje krpe od mikrovlakana. Namočite je u čisto sirće, omotajte oko dna WC šolje i ostavite da odstoji dva sata. Uklonite, isperite i eto ga! Samo jedno upozorenje: izbjegavajte korišćenje sirćeta na podovima od prirodnog kamena ili mermera jer bi im mogao naškoditi, prenosi Jutarnji.

Sada obratimo pažnju na sodu bikarbonu, još jednu superzvijezdu sredstava za čišćenje domaćinstva. Umutite sodu i malo vode u gustu pastu, obilno je nanesite i rasporedite po zamrljanom području. Ostavite 30 minuta.

Nježno istrljajte mekim sunđerom. Nemojte biti previše agresivni kada ribate silikon, jer to može ugroziti njegovo brtvljenje.

Limunska kiselina još je jedno snažno sredstvo za čišćenje poznato po svojstvima izbjeljivanja i uklanjanja kamenca. Pomiješajte 6 kašičica s litrom vode, sipajte rastvor u bocu s raspršivačem i naprskajte je na zahvaćeno područje.